news

Det senaste från oss

22

Välkommen Lovisa

Vi förstärker vårt team i Göteborg och välkomnar Lovisa Kajanus in i gänget hos oss på Crepido. Lovisa kommer närmast från Volvo Cars där hon arbetat som IT-projektledare.

ankarsrum

Crepido förbereder Ankarsrum inför global expansion

Ankarsrum Kitchen har sedan 2008 sålt den populära köksmaskinen Ankarsrum Assistent Original i Sverige (tidigare Electrolux sedan 1937). Design och användarvänlighet står i fokus, vilket har varit tydliga framgångsfaktorer på den svenska marknaden – och nu är det dags att expandera globalt.
Vi på Crepido har fått i uppdrag att förbereda Ankarsrum e-handel för den globala marknaden. En högkvalitativ produkt behöver ett högkvalitativt it-system och det ska vi leverera. Hemsidan ska väcka intresse och skapa ett trafikflöde som stärker företagets varumärke på den internationella marknaden. Vi jobbar mot hållbara lösningar och detta är vår vision för Ankarsrums framtida digitala plattform.

ScreenHunter258

Crepido digitaliserar i vården

Vi är enormt stolta och glada att vi fått i uppdrag att digitalisera Gröna Korset. Crepidos styrka där nyfikenhet och innovation möter teknik gör oss till en spännande partner på din digitala resa.

Gröna korset är idag en visuell metod som syftar till förbättrad patientsäkerhet. Metoden är utvecklad på SÄS, Södra Älvsborgs Sjukhus, med inspiration från industrin och handlar om att dagligen identifiera vårdskador och risker för vårdskador samt initiera förbättringsåtgärder.

För mer information, kontakta Charlotta Sundqvist, charlotta.sundqvist@www.crepido.com.

skagen3

Kick-off i Skagen

I helgen hade vi på Crepido vår årliga höst-kick off. Den här gången bar det av mot Skagen där vi kunde njuta av tre härliga dagar som bjöd på både sol, vind och lite regn. Lekar på stranden, cykeläventyr och god matlagning gav ordentligt med energi som vi nu tar med oss in i ett nytt spännande år.

nypersonal2

Nya kollegor till Göteborgskontoret

Det är med glädje som vi nu hälsar våra nya kollegor Nina, Johan, Oscar, Baraka och Caroline varmt välkomna till Crepido!

Nina, Johan och Oscar kommer att arbeta med verksamhetsutveckling inom vårt Business-område medan Baraka och Caroline stärker vårt team inom Technology.

Enablers and Barriers for Enterprise Agility

Enablers and Barriers for Enterprise Agility

Idag har våra ex-jobbare Thai och David presenterat sin slutrapport för sitt ex-jobb som dom gjort tillsammans med oss på Crepido. De har arbetat inom ett mycket spännande område som faller inom ramen för agil skalning, och slutrapporten heter ”Enablers and Barriers for Enterprise Agility”. Vill du ta del av deras rapport kan du ladda ner den här. Stort tack för att ni valde att göra ert ex-jobb tillsammans med oss!

Jakob-och-Gabriella-Ny-Teknik

Crepido lyfts fram i tidskriften Ny Teknik

En artikel om oss har nu publicerats i tidskriften Ny Teknik samt på Businesstories hemsida. I artikeln kan du läsa om våra medarbetare Jakobs och Gabriellas upplevelser och tankar kring hur det är att arbeta på Crepido. Artikeln finner du på businesstories hemsida.

Kompetensutveckling med fokus på ReactJS

En kompetenskväll på Crepido innebär att hela bolaget samlas och lyssnar på en föreläsning och labbar tillsammans. Det är antingen en av våra kära kollegor som föreläser, eller så kommer en extern föreläsare, helt beroende på ämnet vi ska prata om.

Under vår senaste kompetenskväll pratade vi om javascriptramverket ReactJS, och hur vi kan dra nytta av det i vårt arbete. Kvällen avslutades med en labbuppgift med fokus på ReactJS.

Vill du vara med på vår nästa kompetenskväll? Hör av dig till Sofia eller Jakob så berättar vi mer.

Daniel och Sofia

Universitetsbesök

Crepido har under vintern besökt flera olika universitet och studentmässor i Göteborg (HArm, Charm, I-dagen och Gösta), Borås (STARK) och Lund (eee-dagarna). Vår monter har varit välbesökt, och responsen från studenterna har varit väldigt positiv. Över 22 intresserade studenter har skickat in ansökningar till allt ifrån ex-jobb, studentpoolsarbete och arbete efter avslutade studier. Superkul! Vad är din dröm i karriären? Se våra lediga tjänster.

Torbjörn Svärd

Strategisk förstärkning

Vi är glada och stolta över att Torbjörn Svärd har börjat hos oss. Torbjörn kommer närmast från Södra Skogsägarna som CIO för koncernen. Torbjörn har varit drivande i Södra Skogsägarnas digitalisering. Hos oss kommer Torbjörn att ansvara för affärsutveckling samt ingå i ledningsgrupp och styrelse.

Mono

MONO-appen är lanserad

Det digitala arkivet och jämförelsetjänsten för försäkringar, Mono, är nu lanserad. Du som användare får en helt ny översikt över ditt försäkringsinnehav och får möjlighet att jämföra olika försäkringar för ett så prisvärt försäkringsskydd som möjligt. Crepido är teknikpartner till Mono/Försäkringsarkivet och ansvarar för teknisk arkitektur, systemutveckling samt förvaltning av samtliga tekniska delar; mobila appar, bakomliggande verksamhetssystem samt de API:er som kopplar samman de båda.

Sofia Ydqvist

Ny regionchef i Väst

Den 1 oktober tillträdde Sofia Ydkvist som regionchef för region Väst. Utöver sin roll som regionchef så ansvarar Sofia för strategisk HR. Sofia kommer närmast från Jeppessen AB där hon har arbetat som chef under många år.